2013. október 20., vasárnap

Nyers leves


Hozzávalók (4 személyre):
  • 1,2 kg burgonya
  • 300 g tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • levesbetét:
    • sárgarépa
    • paprika
    • paradicsom
    • retek
    • cékla
    • zöldhagyma
    • bármilyen más zöldség, amit szeretünk nyersen
 Elkészítés:
  1. A meghámozott és apróra vágott burgonyát megfőzzük annyi sós vízben, hogy pont ellepje.
  2. Miután megpuhult, kicsit hagyjuk hűlni a levében, majd lével együtt leturmixoljuk. Lehet botmixerrel, vagy turmixba öntve. (Turmixban készítve pépesebb lesz, de vigyázni kell, hogy el ne repedjen, főként ha üvegből van, ezért tényleg várjuk meg, amíg hűl valamennyit a burgonya.)
  3. Fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, majd még 1-2 percig turmixoljuk, hogy jó pépes legyen.
  4. A nyers zöldségeket szeleteljük, kockázzuk vagy reszeljük ízlés szerint.
  5. Tálaláskor a zöldségek a tányér aljára kerülnek, majd erre jön a pépesített burgonya, tetejét díszíthetjük szintén zöldségekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése