2013. október 10., csütörtök

Boszorkánykrém


Hozzávalók:
  • 2 birsalma
  • 1 tojás fehérje
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
  1. A birsalmákat megmossuk, szárazra töröljük és alufóliába csomagolva a sütőben 200 fokon 1 óra alatt megsütjük.
  2. Hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk őket és az így nyert sült gyümölcshúst leturmixoljuk.
  3. Felverjük a tojáshabot, majd hozzáadjuk a cukrot, és ezzel együtt is kemény habbá verjük.
  4. A gyümölcspéphez keverjük a citrom kifacsart levét, majd óvatosan a habot is hozzáadjuk kanalanként.
  5. Tálkákba, poharakba adagoljuk, díszítjük és jól behűtjük.
Tapasztalat:
- A receptek többsége esetén sokkal több cukrot írtak, mint amennyit én használtam, a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy ez is rengeteg. Legközelebb lehet, hogy teljesen cukormentesen próbálom meg.
- Gránátalmával dísztettem. Az édes nagyon aromás birsalma és a savanykás gránátalma érdekesen kontrasztos ízkavalkádot alkot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése