2013. október 21., hétfő

Mexikói chilis bab

Hozzávalók (4 személyre):
  • 0.5 kg darált marhahús
  • 2 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 vörösbab konzerv
  • 1 kukorica konzerv 
  • 3.5 dl házi paradicsomlé
  • 1 ek házi piros arany
  • 1 babérlevél
  • bors
  • oregánó
  • chili paprika

Elkészítés:
  1. A hagymát felkockázzuk és kis olajjal megdinszteljük.
  2. Felkockázzuk a sárgarépát és a hagymához adjuk, kevergetjük.
  3. Hozzáadjuk a darált marhahúst, kavargatjuk.
  4. Fűszerezzük: sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel, chili paprikával és piros arannyal (vigyázzunk, mert a piros arany is sós).
  5. Ha szükséges, kevés vizet is öntünk rá.
  6. Kb 20 percig rotyogtatjuk, majd amikor a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a lemosott és lecsöpögtetett babot, a paradicsomlét, még egyszer fűszerezzük és néha megkavargatva készre főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése