2013. szeptember 30., hétfő

Rántott zöld paradicsom

Régóta készülök kipróbálni ezt a receptet, de mivel rántott dolgokat soha nem készítek, ezért sokáig halogattam. Magamtól nem jutott volna eszembe, hogy kirántsam a zöld paradicsomokat, de amikor olvastam valahol ezt a receptet olyan meghökkentőnek találtam, hogy azóta is a fejemben motoszkált, hogy vajon milyen lehet az íze? :)

Hogy milyen? Különleges! Kívül roppanós, belül citrusosan krémes. Szerintem, ha valaki megkóstolja és nem tudja, hogy mit eszik, biztosan ki nem találja. :)

Láttátok a Sült zöld paradicsom című filmet?
Innen származik a recept ötlete. :)

Hozzávalók:
  • 4 nagyobb méretű zöld paradicsom
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. A paradicsomokat felszeleteljük kb. fél cm vastagságúra.
  2. Felverjük a tojásokat és megsózzuk. 
  3. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük.
  4. A lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatott paradicsomszeleteket mérsékelten forró olajban kisütjük. Mindkét oldalukat 3-4 percig kell sütni közepes lángon.
  5. Amikor szép aranybarna a panír, papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róla az olajat.
  6. Frissen, melegen fogyasszuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése