2013. október 18., péntek

Répatorta - alaprecept

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre étolaj
  • 1.5 bögre cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg mandula vagy dió
  • 10 dkg mazsola
  • kevés rum
  • 0.5 kg sárgarépa
Elkészítés:
  1. A mazsolát rumba áztatjuk. 
  2. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. 
  3. A diót/mandulát megpirítjuk.
  4. A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük.
  5. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük.
  6. A két keveréket összedolgozzuk egymással, majd hozzáadjuk a masszához a mandulát/diót, mazsolát és reszelt sárgarépát.
  7. Kiolajozott, morzsával meghintett tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. (Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik.)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bátran lehet több sárgarépát is hozzáadni, én 1 kg sárgarépával is próbáltam, úgy még finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése