2013. október 25., péntek

"Vitorlás" ponty

Hozzávalók:
  • ponty - jó nagy legyen
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. Egy nagy tepsit előkészítünk: alufóliával kibéleljük, ezen fogjuk sütni a halat, így megkíméljük magunkat a tepsisúrolástól.
  2. A megtisztított pontyot befűszerezzük kívül-belül sóval, borssal.
  3. A tepsibe az alufóliára kevés olívaolajat öntünk.
  4. A halat jobb "állítva" sütni, mert így egyenletesebben fog sülni és pirulni, ezért egy kisebb üveget veszünk igénybe: belerakjuk a hal "hasába", így könnyebben megáll.
  5. Kb másfél óra alatt készül el úgy, hogy kezdetben nagy hőfokon sütjük (220 fok) légkeveréses üzemmódban, majd amikor már jól átmelegedett a hal és látszik, hogy sül, akkor alacsonyabb hőfokra állítjuk és áttesszük alsó-felső sütésre. 
  6. A végén negyedórát grillezzük.
  7. Tálalásnál díszítjük. :)






Megjegyzés:
- Aki szereti, használjon bátran fokhagymát is, én azt kihagyom, mert nem szeretem.
- Párolt zöldséggel és főtt kölessel ettük, citromot facsartunk a halra.
- A tálalási ötletet kedvenc montenegrói tengerparti éttermünkben láttuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése