2016. augusztus 16., kedd

Lecsó


Hozzávalók:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagyobb hagyma
  • 40 dkg paprika
  • 1 kisebb csípős paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • bors
Elkészítés:
  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. 
  2. A zsírra tesszük az apróra vágott hagymát. 
  3. Mikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felkockázott vagy felkarikázott paradicsomot, majd sózzuk is.
  4. Miután kicsit megfonnyadt, beletesszük a felszeletelt paprikákat. 
  5. Borsozzuk, ha szükséges, még adunk hozzá sót is és rövid idő alatt összefőzzük.
  6. Friss kenyérrel tálaljuk.




 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Fontos, hogy a pikáns ízt ne csak a paprika vagy a bors adja, hanem a kettő együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése