2014. március 24., hétfő

Sport szelet


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 3 cl rum (40 fokos porto ricoi)
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 ek étolaj
Elkészítés:
  1. A kekszet és a kakaóport összekeverjük. 
  2. A margarint a tejjel és a cukorral összemelegítjük, de csak annyira, hogy a margarin felolvadjon. Ráöntjük a kakaós kekszre, hozzáadjuk a rumot és jól összekeverjük. 
  3. Fóliával kibélelt tepsibe, tortaformába vagy egyéb formába tesszük nem túl vastagon és egyenletesen elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
  4. Elkészítjük a csokimázt. Gőz felett felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét két evőkanál étolajjal. Ezt ráöntjük a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe.
  5. 1-2 óra elteltével tetszőleges alakúra felszeleteljük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://petikonyha.ingyenblog.hu/suti 
- Minél finomabbra van a keksz darálva, annál jobb.
- Én 2 db 31*9 cm-es formába raktam és "sport szelet alakúra" szeleteltem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése