2014. március 16., vasárnap

Egzotikus zabkása




Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 g zabpehely
  • 60 g kókuszreszelék
  • 6 dl tej
  • csipet só
  • 40 g aszalt füge
  • 40 g aszalt magozott datolya
  • 2 ek kávéméz (afrikai virágméz) 
  • tetejére:
    • mangó
    • kivi
    • datolya
    • füge
    • csillaggyümölcs (karambola)
    • ananász
Elkészítés:
  1. A tejet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel főzni kezdjük.
  2. Hozzáadunk egy csipetnyi sót és 2 evőkanálnyi mézet.
  3. Időnként kavargatjuk és addig főzzük, míg a zabpehely teljesen megpuhul. Ha szükséges, a tejet még pótolhatjuk, de a végeredmény egy sűrű állagú zabkása legyen.
  4. Tálaláskor gyümölcsöket halmozunk rá.


 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Vitamindús és rostokban igen gazdag, nagyon laktató és tápláló reggeli.
- Tetejét mézzel még lecsorgathatjuk vagy szórhatunk rá kókuszreszeléket ízlés szerint vagy akár díszítésképpen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése