2014. március 25., kedd

Narancsos-almás-zelleres spárgakrémleves


Hozzávalók:
  • 1 csomag (vagy egy 3.5 dl-es üveg) zöldspárga
  • 1 kis hagyma
  • 1 zöldalma (pl. Granny Smith)
  • 1/4 nagyobb zellergumó
  • 1 narancs
  • 0.5 l hús vagy zöldség alaplé
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítés:
  1. Egy lábosban a kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük.
  2. Közben megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk a zellert, majd hozzáadjuk a hagymához.
  3. A megpucolt almát és a megtisztított spárgát is a lábosba tesszük, megkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük hús vagy zöldség alaplével. Puhára főzzük.
  4. Amikor elkészült, botmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sűrű, még adhatunk hozzá vizet és újra felfőzzük. 
  5. Végül hozzáadjuk egy narancs frissen facsart levét és még egyszer átkavarjuk a botmixerrel.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/narancsos-spargakremleves, szerintem a tejszín már fölösleges lett volna, így is igen tartalmas leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése