2014. március 16., vasárnap

Gesztenyetorta


Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
  • 4 tojás
  • 10 dkg (nyírfa)cukor
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 3 evőkanál rum (40 fokos Porto Rico-i)
  • csipet só
  • pár szem meggybefőtt
Elkészítés:
  1. Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót.
  2. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük a masszát, tetejére meggyet szórunk és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)




 




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gyorsan elkészíthető, lisztmentes, nagyon gesztenyés édesség.
- Díszíthetjük, krémmel tölthetjük, ízlés szerint.
- Receptötlet, módosításokkal innen.
- Sütőpor, szódabikarbóna nem szükséges bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése