2014. március 12., szerda

Fácán húsleves

Hozzávalók:
  • 1 fácán
  • 6-7 sárgarépa
  • 2-3 petrezselyemgyökér
  • 1 karalábé
  • 1 burgonya
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kis vöröshagyma 
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szemes feketebors
  • szegfűbors
  • borókabogyó
  • csigatészta
Elkészítés:
  1. A fácánt alaposan megtisztítjuk és darabokra szedjük.
  2. Egy nagyobb edénybe főni tesszük bő vízzel. Amikor felforrt, leszedjük a habját (ha szükséges, többször is).
  3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket és a levesbe tesszük, a megmosott, összekötözött petrezselyemzölddel és a fűszerekkel együtt.
  4. Lassú tűzön főzzük kb 3 órát.
  5. Amikor elkészült, leszűrjük.
  6. Csigatésztát főzünk hozzá.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A fácánból készült húsleves talán a legfinomabb húsleves, mindenki próbálja ki, aki teheti. :)
- Nyugodtan tegyünk a levesbe sok zöldséget.
- A főzési idő kb felénél tegyük a levesbe a zöldségeket.
- Tálaláskor ízlés szerint tegyünk a tányérba főtt csigatésztát, zöldségeket és főtt húst, majd merjünk rá a fácán húslevesből. A főtt húst és zöldségeket kínálhatjuk külön is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése