2014. március 18., kedd

Almás-zabpelyhes smoothie


Hozzávalók:
  • 1 közepes alma
  • 2 ek zabpehely
  • 2.5 dl tej
  • 1 kk méz
  • fél citrom
  • csipet fahéj
Elkészítés:
  1. A tejet a zabpehellyel egy edénybe tesszük, és pár percig főzzük vagy mikrózzuk (nagyobb edényt használjunk a mikrózás esetén, hogy ne fusson ki.)
  2. Az almának eltávolítjuk a magházát és héjával együtt feldaraboljuk. A citrom héját hozzáreszeljük, a levét ráfacsarjuk az almára, meghintjük egy csipet fahéjjal és hozzáadunk egy kiskanál mézet.
  3. Hozzáadjuk a kihűtött zabpelyhes tejet és habosra turmixoljuk.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Akinek így túl sűrű, hígíthatja még tejjel vagy vízzel. Ebből a mennyiségből kb 3.5 dl készül.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése