2014. március 27., csütörtök

Almás zabkása




Hozzávalók:
  • 1 bögre zabpehely (125 g)
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 2 ek (nyírfa)cukor
  • 150 g reszelt alma
  • 2 kk őrölt fahéj
  • tálaláshoz:
    • pici őrölt fahéj

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet a tejjel és a vízzel felfőzzük, közben megkavarjuk párszor, majd alacsony fokozaton addig főzzük tovább, amíg a zabpehely megpuhul.
  2. Hozzáadjuk a reszelt almát, (nyírfa)cukrot, fahájat, majd még egyszer felfőzzük.
  3. Fahéjjal megszórva frissen fogyasztjuk.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én az almalé készítésénél a gyümölcscentrifugában visszamaradó almahúst (almapépet) használtam fel reszelt alma helyett, így az sem veszett kárba, ráadásul épp kéznél volt.
- 1 bögre = 2.5 dl
- Ez a mennyiség 2 nagyobb vagy 3 kisebb adag lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése