2014. május 20., kedd

Kurkumás burgonyasült zöldbabbal


Hozzávalók:
  • 500 g piros újburgonya
  • 250 g zöldbab (mélyhűtött, zöld csövű)
  • 3 ek olívaolaj
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • kurkuma
  • paprika 

Elkészítés:
  1. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Ráöntünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje az olaj. Alaposan megfűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd újra jól összeforgatjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  3. A fűszeres burgonyát egy lapos sütőtálba vagy tepsibe tesszük és kb 25 percre betoljuk a sütőbe.
  4. Addig előkészítjük a zöldbabot, melyet a burgonyához hasonlóan készítünk elő: 1 ek olívaolajjal és fűszerekkel alaposan összekeverjük.
  5. A zöldbabot rászórjuk a félig átsült burgonyára, össze is keverhetjük, majd visszatesszük a sütőbe még kb 20 percre. 
  6. Akkor van kész, amikor a burgonya belül puha, kívül ropogós, a zöldbab pedig puha, de kicsit még roppanós.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Parmezánnal megszórva önálló ételként is megállja a helyét, de enélkül inkább köretnek ajánlom.
- Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése