2013. augusztus 18., vasárnap

Csemegeuborka

Hozzávalók:
  • uborka (friss, apró, lehetőleg egyenes)
  • ecet
  • kapor
  • torma
  • babérlevél
  • csípős paprika
  • szemesbors
:
  • 2 l víz
  • 0.5 l ecet (9%-os)
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg jódmentes só
Elkészítés:
  1. az uborkát alaposan megmossuk, jól ledörzsöljük a "tüskéit" (legalább kétszer mossuk)
  2. az üvegek aljára kaprot helyezünk
  3. elrendezzük az első sor uborkát (függőleges helyzetben, így fér legtöbb)
  4. berakjuk a tormát, csípős paprikát, babérlevelet (úgy mutatósabb, ha ezek az üveg falához kerülnek és nem középre az uborkák közé)
  5. ezután telerakjuk az üveget uborkával (ha nagyobb az üveg, akkor még fűszereket is rakjunk)
  6. a tetejére szemesborsot szórunk (720 ml-es üvegbe én egy fél mokkáskanálnyit szoktam)
  7. elkészítjük a levet rá, feltöltjük és lezárjuk az üvegeket
  8. a befőzőautomatában "90 fok - 30 perc"-et állítunk be






Tapasztalatok:
- a felöntőlénél megadott mennyiség kb 12 db 720 ml-es üvegre elég, de ez függ attól is, hogy mennyire töltöttük ki az üvegeket uborkával, az pedig nagyban függ az uborkák méretétől.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése