2014. július 8., kedd

Kolbászos-kukoricás quiche


Hozzávalók:
  • a tésztához: 
    • 250 g (tönköly)liszt
    • 125 g vaj
    • 1 tojás
    • csipet só
  • a töltelékhez:
    • 100 g kolbász
    • fél konzerv kukorica
    • 1 piros paprika
    • 2 dl tejszín
    • 100 g félkemény sajt
    • őrölt bors
    • 1 tojás
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és tegyük hűtőbe 30 percre.
  2. Reszeljük le a sajtot, szeleteljük fel a kolbászt vékony karikákra, a paprikának vágjuk ki a magházát és vágjuk kockákra.
  3. Keverjük el a tojást a tejszínnel és a reszelt sajttal, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. 24*24 cm-s sütőformába (vagy normál piteformába még jobb!) nyújtsuk ki a tésztát, rakjuk rá egyenletesen a kolbászkarikákat, szórjuk rá a kukoricát és a paprikát, majd öntsük rá egyenletesen elosztva a tejszínes, sajtos keveréket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 perc alatt készre.
 
 




Elkészítés, tapasztalatok:
- A tésztát több időre is hagyhatjuk a hűtőben, nem lesz semmi baja. De ha véletlenül nincs rá időnk, hogy pihentessük, akkor elég annyi időre hűtőbe tenni, míg a tölteléket előkészítjük.
- Ha van időnk, akkor a tésztát a piteformába helyezés után süssük elő kb 10-15 perc alatt és csak utána tegyük bele a tölteléket. Ebben az esetben szurkáljuk meg pár helyen villával, mielőtt berakjuk a sütőbe, így elkerüljük a felpúposodást. Ezzel a módszerrel készítve még finomabbra sikerülhet a tésztája.
- Bátran tegyünk a töltelékbe többféle zöldséget, nekem most csak ezek voltak itthon, ezért nem lett gazdagabb.
- Variálhatjuk a tésztát is, a tölteléket is, íme egy másik quiche verzió, amit korábban készítettem, itt jobban törekedtem arra, hogy az eredeti francia receptet kövessem a tésztájánál: http://kingakonyha.blogspot.hu/2014/04/sonkas-zoldseges-quiche.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése