- 2 nagyobb kezeletlen héjú narancs
- 10 dkg vaj
- 15 dkg nyírfacukor
- 3 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- A 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük.
- Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük.
- Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az enyhén felvert tojásokkal lábosba tesszük és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
- Ekkor hozzákeverjük a vaj másik felét és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű és fényes lesz.
- A végén hozzákeverjük a reszelt narancshéjat is, majd kihűtjük.
- Felhasználásig hűtőben tároljuk. 1 hétig áll el.
- Remek töltelék kekszekhez, piskótatekercsbe, felhasználhatjuk krémekhez pl mascarpone-val keverve.
- Az angol citromkrém (Lemon Curd) mintájára készült, csak narancsos verzióban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése