2014. augusztus 10., vasárnap

Őszibarack befőtt (héjas)


Hozzávalók:
  • szép piros egészséges érett (de nem puha) őszibarack
  • barna cukor
Elkészítés:
  1. A barackokat gondosan válogassuk ki, csak a hibátlanokat és nem puhákat használjuk fel.
  2. Miután alaposan megmostuk a barackokat, negyedekre vágjuk és citromos vízbe helyezzük az üvegbe rakásig.
  3. Szépen helyezzük el a negyedeket az üvegekben, hogy a kész befőtt mutatós legyen.
  4. Minden üveg tetejére szórjunk 2 evőkanál barna cukrot (ízlés szerint többet is lehet tenni és más fajta cukrot használni), majd öntsük fel hideg vízzel és zárjuk le az üvegeket.
  5. Befőzőautomatában "90 fok - 30 perc"-es programmal dunsztoljuk ki.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése