2014. június 19., csütörtök

Vitorlás partiszendvics


Hozzávalók:
  • 1 bagett
  • 100 g vaj
  • 100 g téliszalámi
  • 1 kígyóuborka
  • 1 paradicsom
 Elkészítés:
  1. A bagettet felszeleteljük és minden szeletet megkenünk vajjal, majd szalámi szeleteket helyezünk rájuk.
  2. A kígyóuborkából hosszú és vékony szeleteket vágunk (nagyon srégen vágjuk a szeleteket, nem pedig karikázzuk).
  3. A paradicsom belső puha részét nem használjuk fel, csak a külső húsos részt, ebből kis háromszögszerű darabokat vágunk.
  4. Végül nincs más dolgunk, mint a szalámis szendvicseinkre rátűzni a "vitorlákat": veszünk 1 szelet uborkát, óvatosan átszúrjuk egy fogpiszkálóval mindkét végét, majd beszúrjuk a kenyérszeletbe. Minden vitorla tetejére díszítésként egy paradicsomdarabkát teszünk. (Mondjuk ez a "zászló" :) )

 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Tökéletes gyerekzsúrra, vagy bármilyen alkalomra, amikor a megszokott szendvicset nem a megszokott (unalmas, egyszerű) külsővel szeretnénk az asztalra tenni.
- Mindenképpen arra törekedjünk, hogy az uborkaszeletek a lehető legvékonyabbak legyenek, mivel a puha kenyérszeletekben csak akkor fog megállni a fogpiszkáló, ha könnyű a "vitorla".
- A szendvicseket gazdagíthatjuk egyéb hozzávalókkal is. Ez egy gyors, egyszerű verzió, alap hozzávalók felhasználásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése