2014. június 28., szombat

Tejszínes ananászfagyi

 

Hozzávalók:
  • 700 g ananász (megtisztítva)
  • 200 ml habtejszín
  • méz/porcukor
Elkészítés:
  1. Az ananászt megtisztítjuk, feldaraboljuk és kb 100 g-ot (vagy kevesebbet) félreteszünk belőle, a többit összeturmixoljuk.
  2. A tejszínhabot (melyet jól behűtöttünk) felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a pépesített ananászt és ízlés szerint porcukrot/mézet.
  3. Végül a félretett ananászt pici darabokra vágjuk és ezeket is belekeverjük a fagyi masszába. Ezután formákba kanalazzuk és lefagyasszuk.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Használat előtt a tejszínhabot mindenképpen hűtsük be, mivel így sokkal könnyebb habot verni belőle.
- Ebből a mennyiségből nekem 3 szett fagyiforma telt meg (18 db).
- A 700 g ananász 2 db picurka ananászból lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése