2014. június 21., szombat

Tagliatelle citromos-petrezselymes vöröslencse-szósszal


Hozzávalók:
  • 150 g vörös lencse
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 pici hagyma (vagy 2 db újhagyma)
  • 1/2 citrom
  • olívaolaj
  • 250 g tagliatelle (vagy más tészta)
  • őrölt bors
Elkészítés:
  1. A vörös lencsét megfőzzük sós vízben.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vörös lencsét. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáfacsarjuk a citromlét és folyamatosan kavargatva felfőzzük. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk és jól elkeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, adjunk hozzá annyi vizet, hogy elérjük a kívánt sűrűséget, majd szükség esetén fűszerezzük újra.
  3. Közben megfőzzük a tésztát, időzítsük úgy, hogy egyszerre készüljenek el.
  4. Együtt, melegen tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a mennyiség 3 normál vagy 4 kis adag körülbelül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése