2014. június 28., szombat

Magozott meggy

 

Hozzávalók:
  • 1 kg magozott meggy (tisztán)
  • 30 dkg (nyírfa)cukor
Elkészítés:
  1. Az előkészített magozott meggyet lemérjük és kg-onként 30 dkg (nyírfa)cukrot adunk hozzá.
  2. Jól összekavarjuk és 1-2 napra lefedve hűtőbe tesszük, naponta néhányszor megkavarjuk.
  3. Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe rakjuk.
  4. Befőzőautomatában "80 fok - 30 perc"-es programon kidunsztoljuk.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Kb annyi liternyi üveget készítsünk elő, ahány kg meggyet lecukroztunk.
- A meggy levéből szokott kimaradni, ez nagyon finom meggyszörp. Fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva frissen, vagy üvegbe töltve és a meggyel együtt kidunsztolva eltehetjük télire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése