2014. június 19., csütörtök

Mangó fagyi


Hozzávalók:
  • 400 g mangó (tisztán, héja és magja nélkül mérve)
  • 2 kk porcukor (xilit)
  • 1 citrom leve
Elkészítés:
  1. A mangó húsát pépesítjük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét, jól összeturmixoljuk.
  3. Fagylaltformákba öntjük és fagyasztóba tesszük.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Fogyasztás előtt tartsuk forró víz alá a fagylaltformát, így könnyen kicsúszik belőle.
- Ha nincs ilyen formánk, használhatunk kis méretű joghurtos poharat valamilyen pálcikával.
- 400 g mangóhúst másfél érett mangóból nyertem. Ebből a mennyiségből 7 db fagyi készült.
- A cukor teljesen elhagyható, ha jó érett a mangó.
- Recept forrása: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése