2014. június 3., kedd

Epres zabkása


Hozzávalók (2-3 személyre):

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 2 ek (nyírfa)cukor
  • 300 g eper
  • tálaláshoz:
    • személyenként 2 nagyobb eper
Elkészítés:
  1. A 300 g epret megmossuk, kicsumázzuk és villával összenyomjuk.
  2. A többi hozzávalóból sűrű zabkását főzünk, majd hozzáadjuk az eperpépet. Mivel az epernek leve is van, a zabkása így meghígul, ezért főzzük addig, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
  3. Tálaláskor eperdarabokkal díszítjük.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- 1 bögre = 2,5 dl
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb adag lesz ebből a mennyiségből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése