2014. június 24., kedd

Sárgarépa főzelék


Hozzávalók 2 személyre:
  • 0.5 kg sárgarépa (megtisztítva)
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 dl húsleves (ha nincs, akkor víz)
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-2 zellerlevél
  • 1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1.5 dl tej
  • olívaolaj
  • bors  
Elkészítés:
  1. A megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és jól átforgatjuk az olajban. Mielőtt még odakapna, felöntjük a húslevessel, ez nagyon jó ízt ad neki, de ha nincs, akkor nyugodtan helyettesíthetjük vízzel. 
  3. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
  4. A tejből és lisztből híg habarást készítünk és hozzákeverjük a sárgarépához az apróra vágott petrezselyem és zellerlevelekkel együtt.
  5. Összeforraljuk és frissen tálaljuk valamilyen húsos feltéttel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése