2014. június 29., vasárnap

Mangó puding


Hozzávalók:
  • 1 mangó (20-25 dkg mangópüré)
  • 2.5 dkg nyírfacukor
  • 5 g zselatin
  • 0.5 dl víz (melegítve)
  • 2 dl tej
  • 1 dl habtejszín
Elkészítés:
  1. A mangót megtisztítjuk, a mangóhúst pürésítjük.
  2. A zselatint egy csészében feloldjuk a meleg vízben.
  3. A tejet megmelegítjük és feloldjuk benne a nyírfacukrot.
  4. A mangópüréhez öntjük a tejszínt, alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a cukros tejet és a feloldott zselatint is. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Pudingformákat készítünk elő, hideg vízzel kiöblítjük őket. A formákba adagoljuk a mangós keveréket, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor gyümölcsökkel díszíthetjük.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése