2014. május 22., csütörtök

Spanyol omlett (Tortilla Española)

Hozzávalók:
  • 500 g burgonya
  • 1 közepes hagyma
  • 5 tojás
  • (kókusz)olaj
  • őrölt bors
Elkészítés:
  1. Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, hosszában négybe vágjuk és közepes vastagságúra szeleteljük. Olajban félpuhára pároljuk/sütjük, közben sózzuk.
  3. A hagymát vékonyra szeleteljük és a burgonyához adjuk, tovább sütjük.
  4. A tojásokat felverjük villával, sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőbe öntjük és elkeverjük.
  5. Közepes lángon addig sütjük, amíg megszilárdul a tojás és úgy tűnik, hogy nagyjából átsült. Ekkor egy spatulával a szélét meglazítjuk, egy lapostányért helyezünk a serpenyő fölé és gyors mozdulattal átfordítjuk az omlettet a tányérra, a tányérról pedig visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik oldalát is megsüssük: ez már csak néhány perc, nem kell olyan sokáig sütni, mint a másik oldalát, csak épp a felülete kell már megpiruljon.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy alaprecept, amit ízlés szerint gazdagíthatunk szalonnával, kolbásszal, zöldségekkel. (Én is "csempésztem" az omlettbe 2 kis szelet baconszalonnát apróra vágva.)
- Elterjedt spanyol étel, fogyasztják hidegen és melegen egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése