2014. május 16., péntek

Almás-fahéjas zabkeksz



Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 db közepes nagyságú alma 
  • 70 g nyírfacukor
  • 2 kk vanília aroma
  • 2 kk fahéj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 dl (frissen préselt) almalé
Elkészítés:
  1. A zabpelyhet, kókuszreszeléket, fahéjat és szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
  2. Az almák magházát kivágjuk és pépesre turmixoljuk (héjával együtt).
  3. A tojásokat egy villával felverjük, hozzáadjuk az almapépet, az almalét, a vanília aromát és a nyírfacukrot. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keveréket is. Az egészet összedolgozzuk.
  4. Vizes kézzel gombócokat formálunk és ellapítjuk, így könnyen, gyorsan tudunk kekszeket formázni.
  5. 175 fokos sütőben kb 15 perc alatt sülnek meg a kekszek, de ez függ a sütőtől, ki kell tapasztalni.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Finom, puha kekszek lesznek ebből a tésztából, nem a ropogós fajta.
- Nincs benne kakaó, de megbarnul egyrészt a fahéjtól, másrészt ha zöldalmával készítjük, az nagyon gyorsan oxidálódik és ettől is barnább lesz.
- Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése