2014. május 9., péntek

Mediterrán lencseleves


Hozzávalók:
  • 150 g lencse (12 óra áztatás után 300 g-ra dagadt)
  • 2 sárgarépa
  • 3-4 dl sűrű natúr paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • (kókusz)olaj
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • zsálya
Elkészítés:
  1. A lencsét előre beáztatjuk, kb 12 órára.
  2. Az apróra vágott hagymát (kókusz)olajban megpirítjuk.
  3. A sárgarépát kis kockákra vágjuk, kb lencse nagyságúra, összeforgatjuk a hagymával, 1-2 percig dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomlét.
  4. Fűszerezzük bőségesen zöldfűszerekkel, sóval, borssal.
  5. Felforraljuk és 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét és kb 1 l vizet.
  6. Addig főzzük, míg a hozzávalók megpuhulnak, közben még fűszerezhetjük, és adhatunk hozzá vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése