2014. május 2., péntek

Padlizsánkrém ("vinettás kenyér")



Hozzávalók:
  • 2-3 db padlizsán
  • 1 kis hagyma
  • 1-2 tojás
  • étolaj
  • citrom
  • őrölt feketebors

Elkészítés:
  1. 2-3 padlizsánt megsütünk így.
  2. A megsült, megtisztított padlizsánt egy kisebb hagymával összeturmixoljuk.
  3. Majonézt készítünk. A tojássárgákat kicsit kikavarjuk, majd hozzáfacsarunk pár csepp citromlét. Ezután mehet az olaj: lassanként adagoljuk és fokozatosan kevergetjük. Addig folytatjuk, amíg elkészül a kívánt mennyiségű majonéz.
  4. Az összeturmixolt padlizsánt a majonézhez adjuk, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, hogy teljesen homogén legyen.
  5. Legjobb, ha pár órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk. 
 
 Megjegyzések, tapasztalatok:
- Szerintem friss kenyérrel, sonkával és paprikával a legfinomabb. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése