2014. május 25., vasárnap

Kakaós zabkása-torta


Hozzávalók:
  • 250 g zabpehely
  • 500 ml kókusztej (helyettesíthető bármilyen más tejjel)
  • 500 ml víz
  • 25 g cukrozatlan kakaó
  • 75 g (nyírfa)cukor
Elkészítés:
  1. A hozzávalókból zabkását főzünk. Nem kell sokat bajlódni vele, igen gyorsan besűrűsödik.
  2. Egy 23 cm-es tortaformát előkészítünk, az alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük az elkészült zabkását.
  3. 175 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A zabpehely fajtájától függően előfordulhat, hogy kevés folyadékot még kell hozzáadni.
- Igazi diétás édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése