2016. február 20., szombat

Almás omlett


Hozzávalók (személyenként):
  • 1 nagyobb édesebb fajta alma 
  • 1 ek liszt
  • 1 kisebb tojás
  • étolaj
Elkészítés:
  1. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy tojást villával felverünk, hozzáadunk 1 ek lisztet és a reszelt almát, jól összedolgozzuk, majd kb félórát állni hagyjuk.
  3. Kevés olajjal kikent serpenyőben evőkanálnyi adagokat elsimítunk és lassú tűzön megsütjük mindkét oldalukat.
  4. Frissen, melegen tálaljuk lekvárral vagy porcukorral, de ízletes minden plusz édesítő nélkül is. 



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gyerekeknek, babáknak ajánlott reggelireceptek között találtam, több helyen, többféle verzióban, hol több, hol kevesebb almával, van aki zabpelyhet is tesz bele. Én most így készítettem.
- Felnőttnek való a fenti adag, gyerek nem valószínű, hogy meg bírja enni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése