2016. február 21., vasárnap

Kókuszos mákgolyó


Hozzávalók:
  • 3 egység mákos piskóta (225 g)
  • 1 egység mascarpone (75 g)
  • aszalt vörösáfonya
  • kókuszreszelék
Elkészítés:
  1. A piskótát összedaraboljuk és konyhai késes aprítóban szétmorzsoljuk.
  2. Lemérjük, majd kb 1/3-ával megegyező mennyiségű mascarponét adunk hozzá és alaposan összegyúrjuk. 
  3. Tetszőleges méretű golyókat formázunk, közepébe 1-2 szem vörösáfonyát nyomunk, végül kókuszreszelékbe forgatjuk. 



Megjegyzések, tapasztalatok
- Plusz édesítő nem szükséges, mert a piskótában elegendő a cukormennyiség.
- Ha marad meg piskóta vagy esetleg kevésbé jól sikerül, például nem nő fel ahogy szokott vagy összeesik és nem tudjuk felhasználni az eredeti terv szerint, de az íze attól tökéletes, akkor ez a recept remek arra, hogy az ilyen mostoha sorsú piskótákat reinkarnáljuk. De persze süthetünk pont e recept kedvéért is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése