2016. február 22., hétfő

Batyuban sült húsgolyó


Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta (275 g, SPAR-os a legjobb szerintem)
  • 25 dkg darált pulykahús
  • hagyma - ízlés szerinti mennyiség
  • fokhagyma - ízlés szerinti mennyiség
  • 15-20 g reszelt sajt (elhagyható)
  • 1 tojás 
  • őrölt bors
  • egyéb fűszerek ízlés szerint, bármi, amit fasírthoz szoktunk használni
Elkészítés:
  1. A leveles tésztát kiolvasszuk. Ha teljesen felengedett, 6 négyzet alakú részre vágjuk (kb 10*12 cm).
  2. A többi hozzávalót a tojás sárgáját kivéve, jól összegyúrjuk, majd 6 részre osszuk. Az előkészített tésztadarabokra teszünk 1-1 húsgombócot.
  3. Batyukat formálunk belőlük.
  4. A kimaradt tojássárgájával kívül lekenjük őket, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük őket.
  5. Vajon párolt zöldségekkel vagy egyéb körettel frissen tálaljuk.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Tulajdonképpen ez egy tésztaköntösben kisütött húsgolyó/fasírt.
- Jó ötlet, ha a szokásos fasírt helyett valami hasonlót, de mégis mást szeretnénk.
- Hidegen vagy újramelegítve is finom.
- Recept innen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése