2016. június 20., hétfő

Cseresznyés tejpite (clafoutis)



Hozzávalók:
  • 200 ml tejszín
  • 110 ml tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 60 g cukor
  • 500 g cseresznye - magozva
  • 85 g liszt
Elkészítés:
  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjű pitesütőt.
  2. A megmosott, kimagozott cseresznyét egyenletesen a piteformába szórjuk.
  3. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
  4. Apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, folyamatosan keverve, míg végül egy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk.
  5. A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük.







Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://divany.hu/alapkonyha/2013/07/21/tejespite_normal_es_paleo_valtozatban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése