2015. március 29., vasárnap

Mángoldos burgonyapüré


Hozzávalók:
  • 1 fej mángold
  • pár szem burgonya (a mángold méretétől függően)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • bors

Elkészítés:
  1. Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk (a zöld részét is).
  2. Kevés olívaolajon megfonnyasszuk, közben hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát.
  3. A mángold leveleit jól megmossuk, majd felvágjuk. A zöld részeit külön tesszük, a száras fehér részt adjuk előbb a hagymához, mert több idő kell, hogy megpuhuljon, később hozzáadjuk a zöld leveleket.
  4. Sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg puha lesz, de mégis kicsit roppanós.
  5. Közben sós vízben megfőzzük a burgonyát és kevés vajjal pürét készítünk belőle.
  6. Végül összekeverjük a mángoldot a burgonyapürével.





Megjegyzések, tapasztalatok:
- Remek tavaszi köret halak, sültek mellé, ráadásul egészséges és különleges is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése