2015. március 17., kedd

Tejfölös kacsazúza-pörkölt masnitésztával

Hozzávalók (4 személyre):
  • 750 g kacsazúza
  • 2 vöröshagyma
  • kevés kacsazsír
  • 1 dl paradicsomlé
  • piros paprika
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 175 ml tejföl
  • 300 g masnitészta (farfalle)
Elkészítés:
  1. A megtisztított zúzákat felszeleteljük és vízbe áztatjuk, még jobb, ha kb 1 dl tejet is adunk a vízhez, ettől puhább lesz.
  2. A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pirítjuk kacsazsíron.
  3. A leöblített zúzadarabokat a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménymaggal is meghintjük és átpirítjuk a hagymás zsírban. Ezután hozzáadjuk a paradicsomlét, piros paprikát és lassú tűzön kb 2 órán keresztül rotyogtatjuk, időnként kevés vizet adva hozzá, ha szükséges.
  4. Amikor jól megpuhult, a szaftjából kiveszünk néhány kanálnyit és kikeverjük a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett a pörkölthöz adjuk. 
  5. Még egyszer felfőzzük. Ha túl híg lenne a leve, lassú tűzön még főzzük 10-15 percig.
  6. Tésztával tálaljuk.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése