2015. március 29., vasárnap

Bazsalikomos-tonhalas saláta


Hozzávalók (2 személyre):
  • fél fejes saláta
  • fél kaliforniai paprika
  • fél kígyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • nagy csokor friss bazsalikom (szokásos cserépben kapható bazsalikom kb fele)
  • fetasajt
  • 1 nagy sárgarépa
  • 6-8 db bébikukorica
  • 1 tonhalkonzerv (aprított)
  • citrom
  • olívaolaj
  • zöldfűszeres só
Elkészítés:
  1. A sárgarépát hosszúkás darabokra szeleteljük, a bébikukoricákat pedig felénél eltörjük, majd ezeket pici olívaolajon megpirítjuk.
  2. A többi zöldséget és a bazsalikomleveleket megmossuk, felaprítjuk. Ízlés szerint adunk hozzá kockára vágott fetasajtot, kevés zöldfűszeres sót és egy nagy tálban összekeverjük.
  3. A salátakeverékre halmozzuk az előre kicsit megpirított sárgarépát és bébikukoricát, valamint a jól lecsepegtetett aprított tonhalat.
  4. Citrom levével meglocsoljuk és frissen fogyasztjuk.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bármilyen zöldséget tehetünk a salátába, amit szeretünk és ami épp kéznél van.
- A tonhal és a friss bazsalikom nagyon jó párosítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése