2015. március 16., hétfő

Céklás palacsinta

Hozzávalók:
  • palacsintákhoz
    • 1 db cékla (megpucolva 150 g)
    • 2 tojás
    • 2 dl tej
    • 15 dkg tönkölyliszt
    • 1 dl szódavíz
    • bors
    • olaj
  • salátához
    • 1/4 fej jégsaláta
    • 1/4 doboz csemegekukorica
    • 1/4 kaliforniai paprika
    • 1/2 alma
    • 1 kis sárgarépa
    • 175 ml natúr joghurt
    • 250 g csirkemellfilé
    • olívaolaj
    • zöldfűszeres só

Elkészítés:
  1. A salátát előre elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és kevés olívaolajon zöldfűszeres só hozzáadásával megpirítjuk. A salátát, paprikát, almát felvágjuk apróra és egy nagyobb salátástálba tesszük. Sárgarépát reszelünk bele, adunk hozzá csemegekukoricát és a kihűlt csirkemellet is beleöntjük. Natúr joghurtból és zöldfűszeres sóból egyszerű öntetet készítünk, és jól elkeverjük a salátánkat.
  2. A megtisztított céklát lereszeljük. 
  3. A tojásból, tejből, lisztből, szódavízből és pici olajból hagyományos palacsintatésztát keverünk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lereszelt nyers céklát levével együtt.
  4. Negyedóra pihentetés után kisütjük a palacsintákat.
  5. A salátával tetszés szerinti módon töltve kínáljuk.
 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A céklás palacsinta receptje innen: http://babgul.blog.hu/2014/08/03/ceklas_palacsinta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése