- palacsintákhoz
- 1 db cékla (megpucolva 150 g)
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 15 dkg tönkölyliszt
- 1 dl szódavíz
- só
- bors
- olaj
- salátához
- 1/4 fej jégsaláta
- 1/4 doboz csemegekukorica
- 1/4 kaliforniai paprika
- 1/2 alma
- 1 kis sárgarépa
- 175 ml natúr joghurt
- 250 g csirkemellfilé
- olívaolaj
- zöldfűszeres só
Elkészítés:
- A salátát előre elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és kevés olívaolajon zöldfűszeres só hozzáadásával megpirítjuk. A salátát, paprikát, almát felvágjuk apróra és egy nagyobb salátástálba tesszük. Sárgarépát reszelünk bele, adunk hozzá csemegekukoricát és a kihűlt csirkemellet is beleöntjük. Natúr joghurtból és zöldfűszeres sóból egyszerű öntetet készítünk, és jól elkeverjük a salátánkat.
- A megtisztított céklát lereszeljük.
- A tojásból, tejből, lisztből, szódavízből és pici olajból hagyományos palacsintatésztát keverünk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lereszelt nyers céklát levével együtt.
- Negyedóra pihentetés után kisütjük a palacsintákat.
- A salátával tetszés szerinti módon töltve kínáljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A céklás palacsinta receptje innen: http://babgul.blog.hu/2014/08/03/ceklas_palacsinta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése