Hozzávalók:
- lazac (4 kis szelet)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 babérlevél
- 3 dl fehérbor
- kis darab zeller
- fehér bors
- só
- A lazacot megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, sóval és mozsárban frissen tört fehér borssal befűszerezzük, hagyjuk állni.
- A kis fej vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
- A fehérbort egy serpenyőbe öntjük, beletesszük a hagymakarikákat, a hasábokra vágott zellert, babérlevelet, pár szem fehér borsot, majd összefőzzük.
- Mire a zeller is megpuhul az ízek jó összeérnek a borban, ekkor bele lehet tenni a lazac-szeleteket. Kb 10-15 perc alatt megpárolódnak, közben egyszer fordítsuk meg, vigyázva arra, hogy ne törjenek el a szeletek.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük ki a lazac-szeleteket egy tányérra és a serpenyőből öntsük ki a fehérboros levet, majd a lazacot tegyük vissza a serpenyőbe és pirítsuk át (kérgesre).
- Párolt zöldségekkel és fahéjas párolt almával fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése