2015. március 24., kedd

Fehérborban párolt lazac


Hozzávalók:
  • lazac (4 kis szelet)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl fehérbor
  • kis darab zeller
  • fehér bors
Elkészítés:
  1. A lazacot megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, sóval és mozsárban frissen tört fehér borssal befűszerezzük, hagyjuk állni.
  2. A kis fej vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
  3. A fehérbort egy serpenyőbe öntjük, beletesszük a hagymakarikákat, a hasábokra vágott zellert, babérlevelet, pár szem fehér borsot, majd összefőzzük.
  4. Mire a zeller is megpuhul az ízek jó összeérnek a borban, ekkor bele lehet tenni a lazac-szeleteket. Kb 10-15 perc alatt megpárolódnak, közben egyszer fordítsuk meg, vigyázva arra, hogy ne törjenek el a szeletek.
  5. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük ki a lazac-szeleteket egy tányérra és a serpenyőből öntsük ki a fehérboros levet, majd a lazacot tegyük vissza a serpenyőbe és pirítsuk át (kérgesre).
  6. Párolt zöldségekkel és fahéjas párolt almával fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése