2015. április 6., hétfő

Meggymártás

Hozzávalók:
  • 1 kis üveg magozott meggy/meggybefőtt (370 ml)
  • 2 púpos ek tejföl
  • 2 ek (tönköly)liszt
  • (nyírfa)cukor ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A meggyet levével együtt egy megfelelő méretű lábosba öntjük és melegíteni kezdjük. A meggy édességétől és ízlésünktől függően kell cukrot hozzáadni (kóstolással állapítjuk meg, hogy mikor jó).
  2. A lisztet pici hideg vízzel teljesen csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és ismét simára keverjük. Ezután a forró meggyléből hozzáadunk egy merőkanálnyit, elkeverjük. 
  3. Behabarjuk a mártásunkat: a tejfölös keveréket a fővő meggyhez öntjük és folyamatosan keverjük, míg besűrűsödik és újra felfő.
  4. Húslevesben főtt húsok mellé kínáljuk, főként marha és sertés mellé illik.  

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én minden főtt hús mellé szeretem, most épp kacsahússal ettük :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése