2015. március 11., szerda

Paradicsomos-kolbászos-gombás tészta


Hozzávalók (kb 3 adag):
  • 6 db közepes csiperkegomba
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g parasztkolbász
  • 1 üveg (375 ml) koktélparadicsom - paradicsomlében eltéve (vagy friss koktélparadicsom és paradicsomlé)
  • 200 g spenótos tönköly nagykocka tészta (bio)
  • pici libazsír
  • frissen őrölt bors
  • reszelt sajt
Elkészítés
  1. A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk a fokhagymával együtt. A gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük. A kolbászt apró darabokra vágjuk.
  2. Pici libazsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászdarabokat.
  3. Amikor a kolbász zsírja is kezd kisülni, hozzáadjuk a gombát, jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk. 
  4. Közben a tésztát is főzzük meg, kb akkorára időzítsük, mire a szósz is elkészül hozzá.
  5. A gomba kis idő múlva levet enged, de mire a nagyjából megpuhul, el is fő a leve. Ekkor adjuk hozzá a koktélparadicsomot és a paradicsomlét is. (Ha friss koktélparadicsomot használunk, akkor a gombával együtt adjuk az ételhez.)
  6. Addig főzzük tovább, míg a kívánt szószos állagot elérjük.
  7. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a paradicsomos-kolbászos-gombás szószt, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Megjegyzések, tapasztalatok:
Egyszerű és nagyszerű vacsora, mely a kamrában és hűtőben épp megtalálható alapanyagokból, és kirándulásról hazahozott madárlátta kolbászból készült. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése