Hozzávalók (kb 3 adag):
- 6 db közepes csiperkegomba
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g parasztkolbász
- 1 üveg (375 ml) koktélparadicsom - paradicsomlében eltéve (vagy friss koktélparadicsom és paradicsomlé)
- 200 g spenótos tönköly nagykocka tészta (bio)
- pici libazsír
- só
- frissen őrölt bors
- reszelt sajt
- A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk a fokhagymával együtt. A gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük. A kolbászt apró darabokra vágjuk.
- Pici libazsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászdarabokat.
- Amikor a kolbász zsírja is kezd kisülni, hozzáadjuk a gombát, jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk.
- Közben a tésztát is főzzük meg, kb akkorára időzítsük, mire a szósz is elkészül hozzá.
- A gomba kis idő múlva levet enged, de mire a nagyjából megpuhul, el is fő a leve. Ekkor adjuk hozzá a koktélparadicsomot és a paradicsomlét is. (Ha friss koktélparadicsomot használunk, akkor a gombával együtt adjuk az ételhez.)
- Addig főzzük tovább, míg a kívánt szószos állagot elérjük.
- Tálaláskor a tésztára halmozzuk a paradicsomos-kolbászos-gombás szószt, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Egyszerű és nagyszerű vacsora, mely a kamrában és hűtőben épp megtalálható alapanyagokból, és kirándulásról hazahozott madárlátta kolbászból készült. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése