2015. március 28., szombat

Gyöngytyúk húsleves


Hozzávalók:
  • 1 gyöngytyúk
  • egyéb szokásos húsleves hozzávalók (zöldségek, fűszerek)
Elkészítés, megjegyzések, tapasztalatok:
  1. A gyöngytyúkból készült húsleves nem tér el lényegesen más húslevesek készítésétől. A l i b a l e v e shez és f á c á n l e v e shez hasonlóan készíthetjük.
  2. Érdemes tudni, hogy a gyöngytyúk-leves sokkal "erősebb" a szokásos tyúkhúslevesnél, tehát a megszokottnál több zöldséggel és vízzel főzhetjük.
  3. A leves ízét úgy jellemezhetjük, hogy a "tyúkhúsleves és fácánleves között van".
  4. Főzési idő: kb 4 óra, lassú tűzön, gyöngyözve (1 éves gyöngytyúk esetén).







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése