2015. március 2., hétfő

Sütőtökpüré


Hozzávalók:
  • sütőtök
Elkészítés:
  1. A sütőtököt feldaraboljuk és megsütjük. Nem ízesítjük semmivel.
  2. Ha megsült, kikaparjuk a belsejét és üvegekbe rakjuk. Ha olyan sütőtökünk van, ami szárazabb, szálasabb fajta, akkor egy botmixerrel pürésítsük előbb.
  3. Befőzőautomatában "90 fok 35 perc"-es programon kidunsztoljuk.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Alapvetően a sütőtök is frissen a legfinomabb, de ilyenkor már nem áll el tovább, fel kell dolgozni valahogy, ha eddig nem fogyott el a tavalyi termés. Ez egy jó módszer a tartósításra.
- Igen sokféleképpen használhatjuk fel egész év folyamán, remek alapanyag pl süteményekhez, zabkásához, turmixhoz, köretekhez, krémleveshez, babaételekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése