2014. április 2., szerda

Tavaszi lencsesaláta


Hozzávalók:
  • 200 g lencse
  • 250 g csirkemellfilé
  • 3 db új sárgarépa
  • 1 csomó hónapos retek
  • 2 db zöldhagyma
  • 1/2 alma
  • 1/2 fejes saláta
  • 200 g natúr joghurt
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • zöldfűszerek
  • 1 babérlevél

Elkészítés:
  1. A lencsét előre beáztatjuk (12-24 órára), majd sós vízben, 1 babérlevéllel megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  2. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben pici olívaolajon megsütjük, meg is piríthatjuk.
  3. A sárgarépát felkarikázzuk. Nyersen is tehetjük a salátába, vagy főve, esetleg a csirkemellel együtt megpárolhatjuk.
  4. A többi hozzávalót (retek, zöldhagyma, saláta, alma) is megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hússal, sárgarépával és lencsével együtt mindent egy nagy tálba teszünk. A joghurtot összekeverjük a sóval, borssal, ízlés szerint zöldfűszerekkel, majd ezt az öntetet a salátára öntjük és jól összekavarjuk.
  5. Fogyaszthatjuk frissen is, de ha van lehetőségünk, elkészíthetjük előre és hűtőbe téve pár óra alatt az ízek összeérnek és talán még jobban élvezhetjük az ízeket.



 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Tipp: Tortilla-ba töltve is igazán finom és még kiadósabb.

2 megjegyzés: