2014. április 24., csütörtök

Kelkáposztás-húsos palacsinta


Hozzávalók (2 személyre):
  • 3 sós palacsinta
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 kis vöröshagyma
  • 5 nagyobb kelkáposztalevél
  • 1 kis pohár tejföl
  • 6 szelet bacon
  • 1 ek olaj
  • bors
Elkészítés:
  1. A palacsintákat előre elkészítjük. (Recept itt, csak picit sósabban készíthetjük.)
  2. Pici olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk a húst, majd fedő alatt, lassú tűzön, néha megkavarva kb 15-20 percig hagyjuk, hogy teljesen elkészüljön. (Ha szükséges, adunk hozzá pici vizet.)
  3. A kelkáposztalevelekről levágjuk a vastag eres részt, megmossuk, majd kb 5-10 percig lobogó sós vízben főzzük, hogy kicsit megpuhuljanak.
  4. Ha a darált hús picit hűlt, hozzákeverjük a tejföl felét.
  5. A palacsintákat beborítjuk kelkáposztalevéllel (nekem 1.5 levél kellett 1 palacsintához), szétterítünk rajta kb 2 evőkanálnyi darált húst, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Mindkét fél palacsintát betekerjük 1-1 szelet bacon-el.
  6. Tűzálló tálba helyezzük az elkészült palacsintákat és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Addig sütjük, míg a bacon pirulni kezd.
  7. Tejföllel kínáljuk.
 




Megjegyzések, tapasztalatok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése