2014. április 30., szerda

Kelbimbó főzelék


Hozzávalók:
  • 35 dkg kelbimbó
  • 15 dkg burgonya (1 db)
  • 1 hagyma
  • 1/2 kk őrölt köménymag
  • 1/2 kk morzsolt majoránna
  • őrölt bors
  • (kókusz)olaj
Elkészítés:
  1. Hagymát pucolunk, felkockázzuk, (kókusz)olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kelbimbókat és a megpucolt, apró kockákra vágott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami nagyjából ellepi. (Azért ne legyen leves!)
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, majoránnával, majd fedő alatt addig főzzük, míg majdnem megpuhul ("fogkeményre" főzzük.)
  4. Ekkor kiveszünk belőle kb 3 evőkanálnyit, összeturmixoljuk teljesen pépesre, majd visszaöntjük, összekavarjuk és még egyszer forraljuk össze.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A kelbimbókat daraboljuk fel, ha túl nagyok lennének, de a kicsik finomabbak, ezért ha van rá lehetőség, inkább kisebbeket használjunk.
- Ez a főzelék tejmentes, laktózmentes, lisztmentes, gluténmentes, diétás, fogyókúrás és főként finom is! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése