2014. április 26., szombat

Hajdinás sárgarépaleves

Hozzávalók:
  • 10 dkg (bio) hajdina
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 kisebb zellergumó
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • (kókusz)olaj

Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, felkarikázzuk tetszés szerint.
  2. Egy kevés (kókusz)olajat hevítünk, belerakjuk a zöldségeket és pár percig pirítjuk, közben kavargatjuk. 
  3. Sózzuk, borsozzuk. 
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, míg nagyjából megpuhul.
  5. Ekkor botmixer segítségével pürésítjük, de nem kell teljesen, maradhat kicsit darabos is. (Nem krémlevest készítünk.)
  6. Visszatesszük főni a levest, hozzáadjuk a hajdinát és még töltünk hozzá annyi vizet, hogy elérjük a kívánt sűrűséget. Újra fűszerezzük, ha szükséges.
  7. Addig főzzük, míg a hajdina is megpuhul.
  8. Finomra vágott friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- "A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja." (forrás: mindmegette)
- A recept forrása: http://splitinapok.blogspot.hu/2013/09/sargarepa-leves-hajdinaval.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése