2014. április 26., szombat

Joghurt-torta


Hozzávalók:
  • 500 g natúr joghurt
  • 100 g (nyírfa)cukor
  • 50 g (tönköly)liszt
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
  1. A (nyírfa)cukrot és a (tönköly)lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a frissen lereszelt citromhéjat, majd jól kikavarjuk.
  2. Külön tálban kemény habot verünk a tojásfehérjékből.
  3. Több részletben óvatos mozdulatokkal hozzádolgozzuk a habbá vert tojásfehérjét a joghurtos részhez.
  4. Egy 23 cm-es, alul sütőpapírral bélelt, kivajazott kapcsos tortaformába öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
  6. A tortát hagyjuk kihűlni a sütőben, az ajtót résnyire kinyitva, majd óvatosan vegyük le a tortaforma oldalát, miután meggyőződtünk róla, hogy elvált a falától (esetleg egy spatula segítségével körbevághatjuk).


Megjegyzések, tapasztalatok
- Gyümölcsökkel, gyümölcsöntettel vagy lekvárral kínáljuk.
- Nem tévedés, valóban nem kell sütőpor ebbe a süteménybe.
- A torta sütés közben nagyon megnő, de aztán össze fog esni, mint a szuflé, emiatt küllemre talán nem olyan szép, de az íze mindent kárpótol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése